Blekinge
International
Piano Festival

Nyheter

Pianokonsert under Östersjöfestivalen

Peter Jabonski är en musik- och blekingeprofil som inte kräver någon mer ingående presentation. Hans pianospel bländade världen redan som tonåring och han har spelat med de främsta dirigenterna och orkestrarna över hela


världen. Karriären sträcker sig över tre decennier och han har hunnit framföra och spela in musik av alla stora kompositörer för pianomusik.
 
Efter många år i utlandet och med London som bas valde Peter och hans livskamrat Anastasia Belina för några år sedan att flytta hem och bosätta sig i Lösen utanför Karlskrona. I denna lantliga miljö skapar de nu tillsammans nya musikaliska projekt och härifrån utgår de för turnéer till när och fjärran.
 
Under Östersjöfestivalen 2022 gjorde Peter succé med en lunchkonsert i en i stort sett fullsatt Carl Gustavs kyrka i Karlshamn. I år har vi glädjen att kunna erbjuda en repris på detta uppskattade evenemang.

Carl Gustavs kyrka, Karlshamn.
Fredag 21 juli kl 12.00
Gratis inträde
!
 
Program:
 • Fantasi in C-moll, Wolfgang Amadeus Mozart      
• Mazurkor, ett urval, Frédérick Chopin
• Preludium Nr 2, George Gershwin
• Embraceable You, konsertetyd, Earl Wild/GeorgeGershwin
• Rhapsody in Blue, George Gershwin, arrangerat för piano av Peter Jablonski

Pianofestival I Karlskrona - för femte året i rad

Den 13-15 oktober blir det pianofestival i Karlskrona igen. Det är femte året i rad som Peter Jablonski och Anastasia Belina bjuder in till konserter med pianomusik av högsta internationella klass. Denna gång kommer festivalen att hållas i Chapmangymnasiet. Information om festivalen kommer fortlöpande att läggas ut på denna hemsida, på Facebook och via andra kanaler.

Tack!

Tack Peter Jablonski och Anastasia Belina för en fantastisk pianofestival. Och tack Peter, Salih Can Gevrek, Leon-Min Park och Scipione Sangiovanni för mästerlig musik av absolut världsklass. Vi tror att alla som kom och lyssnade kan instämma i detta. Nu njuter vi av upplevelsen idag. I morgon börjar vi planera för pianofestivalen i Karlskrona den 13-15 oktober i år. Mycket välkommen då!

Peter & Anastasia

Peter Jablonski är en av Sveriges absolut mest framstående och internationellt kända musiker. För några år sedan valde han tillsammans med sin livspartner Anastasia Belina att flytta hem från London och bosätta sig i Lyckeby utanför Karlskrona, ett stenkast från Peters föräldrahem.


I detta videoreportage, speciellt gjort för Scenkanalen Blekinge, berättar de bland annat om sitt gemensamma liv fyllt med musik, passionen för klassiskt piano och kärleken till Blekinge.

Titta på filmen här